Mini pite

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Mini pite
Mini pite

Ove ukusne male pite su savršen mekani zalogaj. Njihova jednostavna priprema i odličan okus čine ih idealnim izborom za brzi obrok ili zakusku.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

400 gglatkog brašna (možete početi s manje i dodavati po potrebi)
1 žličicasol
mlaka voda (količina po potrebi za glatko tijesto)

Nadjev

2tikvice srednje veličine, oprane i naribane
200 gsira (Gauda, Edamer...), sitno narezanog
100 gkobasice po želji, sitno narezane
sol, po ukusu
papar, po ukusu

Priprema

1Zamijesite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i pustite da odstoji oko pola sata.


2Pripremite nadjev

Tikvice operite i naribajte, malo posolite i pustite da odstoje kako bi pustile tekućinu.


Zatim ih procijedite.


Dodajte sitno narezani sir i kobasicu (ako koristite), začinite solju i paprom, te sve dobro promiješajte.


3Razvaljajte tijesto

Na pobrašnjenoj površini malo razvaljajte tijesto, pouljite i pustite malo da odstoji.


Tijesto razvucite rukama, otkinite deblje krajeve pa malo pouljite.


Rasporedite nadjev po tijestu.


4Oblikujte pitu

Rolajte tijesto s nadjevom s jedne i druge strane.


Narežite male pite pa ih redajte u nauljenu keramičku ili vatrostalnu posudu (može i lim za pečenje).


Površinu premažite uljem.


5Pecite u pećnici

Pecite na 200 stupnjeva oko 20-25 minuta.


Pečenu pitu malo poškropite vodom.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶