Faširani krumpir bake Age

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Faširani krumpir bake Age by youtube
Faširani krumpir bake Age

Ovaj recept za naribani, zapečeni krumpir potječe iz sela Harkanovci u Osječko-baranjskoj županiji, a nama ga je prenijela 74-godišnja Aga Bošnjak, koja ga je naslijedila od svoje majke.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgkrumpira
0,25 glavicekupusa
1 glavicacrvenog luka
1 glavicačešnjaka (manja)
1 prstohvatVegete
2 žličiceslatke paprike
papar
sol
2jaja
200 gvrhnja (ili jogurta)
2 žlicemasti

Priprema

1Ogulite i naribajte krumpir

Započnite zagrijavanjem pećnice na 180 stupnjeva. Zatim ogulite i naribajte krumpir u veliku zdjelu za miješanje.


2Naribajte kupus, luk i češnjak

U zdjelu s krumpirom naribajte kupus, luk i češnjak. Dodajte slatku papriku, vegetu, sol i papar te sve dobro promiješajte.


3Umutite jaja i vrhnje

U posebnoj posudi umutite jaja i umiješajte vrhnje ili jogurt. Ovom smjesom prelijte naribano povrće i sve zajedno dobro promiješajte.


4Ispecite u pećnici

Smjesu prebacite u namašćenu vatrostalnu zdjelu i odozgo premažite mašću. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20-30 minuta.


5Poslužite

Nakon što je krumpir gotov, izvadite ga iz pećnice i poslužite uz zelenu salatu ili kiselu zimnicu.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.