Grašak

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Grašak

Ovaj tradicionalni prilog je klasičan dodatak bilo kojem obroku ili ga jednostavno poslužite kao samostalno jelo uz dodatak kuhanog ili pire krumpira.

Sastojci

Broj porcija
4
1 glavicasitno nasjeckanog crvenog luka, veća
malo dimljene slanine
1mrkva, narezana na ploškice
1 žlicabrašna
1½ žličiceslatke mljevene paprike
ljuta mljevena paprika, po želji
400 ggraška
130 mlpasirane rajčice
sol
svježe mljeveni papar
svježi peršin

Priprema

1Pirjajte luk i slaninu

Na malo ulja pirjajte sitno nasjeckani luk i slaninu.


Kada luk omekša i postane staklast, dodajte narezanu mrkvu.


2Dodajte brašno i mljevenu papriku

Dodajte brašno, slatku mljevenu papriku i po želji malo ljute. Pirjajte 1-2 minute na laganoj vatri uz stalno miješanje.


3Dodajte grašak

Dodajte grašak i ulijte onoliko vode koliko je potrebno da prekrije grašak.


Kuhajte 30 minuta uz povremeno miješanje.


4Dodajte pasiranu rajčicu

Začinite i dodajte pasiranu rajčicu (količinu možete prilagoditi prema vlastitom ukusu).


Kuhajte još 10 do 15 minuta.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶