Njemački cheesecake

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Njemački cheesecake by Pixabay Pixabay

Pečeni cheesecake s podlogom od prhkog tijesta.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

300 goštrog brašna
200 gmaslaca
1jaje
1 žličicapraška za pecivo
1 prstohvatsoli

Nadjev

500 gsvježeg sira
4jaja
200 gšećera

Priprema

1Napravite tijesto

Hladni maslac izmrvite u oštrom brašnu, dodajte jaje i prašak za pecivo i zamijesite prhko tvrđe tijesto.


Omotajte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku oko 20 minuta dok radite nadjev.


2Napravite nadjev

Sve izmiješajte mikserom ili pjenjačom da nema grudica.


3Složite

Pećnicu upalite da se grije na 185 stupnjeva.


Prhko tijesto prstima utisnite u nauljen i masnim papirom obložen kalup za tortu (i dno i stranice) promjera 26 centimetara (može i malo manji ili malo veći).


Na to izlijte nadjev.


4Ispecite

Pecite oko 45 minuta. Za vrijeme pečenja će torta nabubriti, ali izravnat će se kad se ohladi. Bit će i drhtava kad je izvadite van, to je ok jer će se stvrdnuti kad bude ohlađena.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.