Torta Katarina

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
3h
KompliciranostTežina
Cijena
Torta Katarina by youtube
Torta Katarina

Sastojci

Broj porcija
30

Prvi biskvit

7bjelanjaka
⅛ žličicesoli
120 gšećera
7žumanjaka
120 gmljevenih oraha
50 goštrog brašna
2 žlicekakaa u prahu
Napomena: 2 žlice kakaa u prahu možete zamijeniti s 50 g ribane čokolade

Drugi biskvit

5bjelanjaka
⅛ žličicesoli
180 gšećera
3 žliceulja
180 gsjeckanih oraha
50 goštrog brašna

Krema

5žumanjaka
2jaja
1vanilin šećer
150 gšećera
250 gmaslaca

Natapanje biskvita

150 mlmlijeka
1vanilin šećer

Priprema

1 Prvi biskvit

Miksajte bjelanjke i prstohvat soli, pa u izmiksano dodajte šećer – miksajte 3 minute, zatim dodajte 7 žumanjaka, mljevene orahe, brašno i kakao (ili ribanu čokoladu).


Miješajte špatulom, pecite na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta – ohladite i prerežite na dva dijela.


2 Drugi biskvit

Miksajte bjelanjke i prstohvat soli, dodajte šećer, dodajte ulje miješajte špatulom.


Sada dodajte sjeckane orahe i brašno, promiješajte. Pecite na 160 stupnjeva 30 minuta.


3 Krema

Žumanjke i šećer kuhajte na pari oko 10 minuta, pa dok se hladi miješajte.


Izmiksajte maslac i u njega dodajte kuhane žumanjke sa šećerom, pa podijelite kremu na dva dijela.


4 Slaganje

Pomiješajte mlijeko i šećer, natopite biskvit (izrezani), premažite kremom, poklopite drugim (neizrezanim) biskvitom, premažite kremom.


Poklopite drugom polovicom izrezanog biskvita, okolo premažite šlagom ili ako vam je ostalo kreme. Ukrasite po želji.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)

Ključne riječi