U prosijano brašno umiješajte prašak za pecivo pa u sredini napravite udubinu i dodajte sol, šećer, kakao u prahu, jaja, vrhnje i omekšali maslac.
Uz dodavanje mlijeka, umiješajte glatko i podatno tijesto koje se ne mrvi niti hvata za radnu površinu.
Tijesto ostavite da odstoji u hladnjaku 1 do 2 sata.
Ukoliko koristite starinsku mašinu za mljevenje mesa koja ima nastavak za kekse, od tijesta oblikujte loptice, tako stavite u mašinu i istiskujte kroz željeni nastavak. Iz mašine će izlaziti duge trake koje režete na željenu dužinu (5-8 cm).
Ponovite postupak dok ne potrošite svo tijesto.
Ukoliko nemate mašinu, možete ih oblikovati pomoću ruku i vilice. Uzmite malu količinu tijesta i oblikujte u kuglicu veličine oraha. Blago spljoštite kuglicu dlanom ruke. Upotrijebite vilicu kako biste napravili crte i šare po površini tijesta.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite svo tijesto.
Nakon oblikovanja keksa, stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, ostavljajući malo prostora između svakog keksa.
Zatim pecite kekse u serijama na 180°C, između 12-15 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđi.
Kad su pečeni, kratko ih ohladite i stavite u kutiju za kekse.
Ovi keksi se obično mogu čuvati najmanje 7 dana, ako se čuvaju na suhom i tamnom mjestu u zatvorenoj posudi.