Medena Kata - starinska

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Medena Kata - starinska
Iz mamine prastare bilježnice s receptima :)

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

2jaja
20 gsvinjske masti
2 žlicemeda
3 žlicemlijeka
150 gšećera
450 goštrog brašna
1 žličicasode bikarbone

Krema

600 mlmlijeka
6 žlicaoštrog brašna
1vanilin šećer
200 gmaslaca
200 gšećera u prahu
pekmez od šljiva

Priprema

1 Biskvit

Jaje, mast, med, mlijeko i šećer pomiješajte i prokuhajte.


Skinite s vatre te miješajući dodajte brašno, preostalo jaje i sodu bikarbonu.


Umijesite tijesto, stavite na toplo i razvaljajte 4 jednake kore.


Pecite na 180 stupnjeva 10-ak minuta.


2 Krema

Mlijeko zakuhajte, dodajte brašno i vanilin šećer. Ohladite.


Izradite maslac sa šećerom u prahu te dodajte u ohlađenu smjesu mlijeka i šećera.


Pjenasto izradite.


3 Slaganje

Složite kolač na način da koru premažete kremom, ponovo stavite koru, premažete pekmezom od šljiva, stavite treću koru, premažete kremom te pokrijete zadnjom korom.


Gotov kolač posipajte šećerom u prahu.

Grozdana Robinic
Grozdana Robinic