U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte brašno, kvasac, šećer, cimet, začine i sol.
Dodajte rastopljeni maslac, mlijeko, jaje, grožđice i narančinu koricu.
Mijesite dok ne dobijete glatko elastično tijesto. Ako koristite samostojeći mikser, miješajte 5 minuta pri brzini 2. Ako mijesite ručno, mijesite oko 10 minuta.
Tijesto se treba odvajati od posude i ne smije se lijepiti za prste. Ako je tijesto previše ljepljivo, dodajte dodatno brašno prema potrebi.
Pokrijte zdjelu prozirnom folijom i stavite da se diže na toplo mjesto dok se ne udvostruči. To će trajati između 30 minuta i 1 sat i 30 minuta.
Nakon što se tijesto udvostručilo, izbušite ga kako bi se ispuhalo i prebacite na pobrašnjenu radnu površinu.
Tijesto podijelite na 12 jednakih dijelova i svaki oblikujte u kuglu.
Kuglice slažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i prekrijte nauljenom prozirnom folijom.
Ostavite da se diže još 30-45 minuta ili dok se ne poveća za otprilike 75%.
Stavite grijati pećnicu na 180°C.
Za križiće pomiješajte brašno i vodu tako da dobijete gustu pastu.
Prebacite smjesu u slastičarsku vrećicu, a zatim istisnite i oblikujte križiće na vrhu peciva.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 22 minute, ili dok površina ne porumeni.
Dok se kiflice peku, pripremite glazuru. Stavite džem od marelica i vodu u lončić. Zagrijte na laganoj do srednje laganoj vatri, neprestano miješajući, dok se džem ne otopi i sjedini s vodom kako bi se dobila glatka glazura.
Kada je glazura glatka, maknite je s vatre i ostavite sa strane dok peciva ne budu spremna za glaziranje.
Glazurom premažite vruće kiflice čim izađu iz pećnice.
Ostavite kiflice da se malo ohlade prije posluživanja.