Tri do četiri pune šake listova medvjeđeg luka operite i očistite od peteljki.
Stavite u blender i napravite kašu. Ako vam se čini gusta, možete dodati žlicu ili dvije vode.
Kašu možete izraditi i u mužaru samo pazite da ne ostaju krupniji komadići.
Od brašna, jaja, kaše i malo soli umijesite tijesto.
Tijesto treba dugo mijesiti dok ne bude kompaktno i glatko uz dodatak još brašna, ako je potrebno, da vam se ne lijepi za podlogu,
Oblikujte kuglu i pokrijte krpom te ostavite da odmori nekih pola sata.
Kuglu tijesta podijelite na nekoliko manjih loptica koje razvaljajte u palačinke i dobro pobrašnite.
Tijesto možete valjati ručno ili pomoću mašinice.
Ako radite ručno, nakon valjanja valjkom, tjesteninu pobrašnite, složite listove jedan na drugi, zarolajte i narežite oštrim nožem.
Ako radite pomoću mašinice, na valjcima krenite od nule (najdeblje tijesto) do 5 i nakon toga narežite nastavkom za široke rezance ili tagliatele.
Nakon što ste izrezali rezance, stavite ih na krpu posutu brašnom da se osuše ili objesite na stalak za sušenje.
Tako ih možete spremiti za buduću upotrebu. Čuvajte ih na suhom i tamnom mjestu do par tjedana.
Tjestenina se kuha u puno slane, kipuće vode par minuta.
Začinite je omiljenim umakom i uživajte.