Kruh od heljde

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 55min
KompliciranostTežina
Cijena
Kruh od heljde by Shutterstock Shutterstock

Jednostavan i ukusan kruh s heljdinim brašnom.

Sastojci

Broj porcija
8
240 gheljdinog brašna
160 gpšeničnog brašna
250 mltople vode
2 žlicemaslinovog ulja
1 žličicasode bikarbone
1 žličicašećera
1 žličicasoli
1 paketićsuhog kvasca

Priprema

1Umijesite tijesto

U zdjelu dodajte brašno, suhi kvasac, sol, šećer i sodu bikarbonu.


Zatim dodajte ulje i toplu vodu i sve zajedno dobro umijesite.


Kada ste umijesili tijesto, ostavite ga da se odmori oko 30 minuta.


2Premjestite u kalup

Tijesto premjestite u podmazan i pobrašnjen kalup. Poravnajte ga i premažite maslinovim uljem.


Ostavite da stoji još 30 minuta.


3Ispecite u pećnici

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C oko 30-40 minuta, ovisno o pećnici. Čačkalicom provjerite je li kruh pečen.


Pečeni kruh izvadite iz kalupa i ostavite da se malo ohladi na rešetki.

Napomena

Kvasac nije potrebno aktivirati prije korištenja.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi