Krumpir u ljusci operite i kuhajte cca 20 minuta. Izvadite ga i ostavitie da se prohladi, ogulite koricu i odmah naribajte na najsitnijem ribežu. Ostavite da se prohladi.
Kvasac otopite u 50 ml tople vode, dodajte žličicu šećera i 1 žlicu brašna, dobro izmješajte, poklopite i ostavite na toplom dok se ne udvostruči.
Prosijte brašno, dodajte sol i izmješajte, dodajte krumpir i kvasac i na kraju vodu. Zamjesite tijesto, poklopite ili prekrijte krpom i stavite u hladnu pećnicu da diže dok se tijesto udvostruči, cca 40 minuta.
Premjesite ga, poklopite i ponovno stavite u pećnicu, pričekajte da se tijesto udvostruči i ponovite još jednom cijeli postupak. Što više puta premijesite tijesto, to je bolji kruh.
Kada se tijesto zadnji put digne, obilno posipajte brašno po radnoj površini i tamo ga rastanjite i preklopite sa svih strana kao pismo.
Pripremite foliju za pečenje, obilno ju posipajte kukuruznim grizom i tijesto premjestite na nju. Sve zajedno stavite u posudu veličine tijesta (košaricu) i ostavite da se opet diže dok se pećnica ne ugrije.
Pećnicu zagrijte na 250°C zajedno s posudom s poklopcem u kojoj ćete peći kruh. Kada se pećnica ugrije, tijesto s folijom prebacite u posudu i pecite 25 minuta.
Potom skinite poklopac s posude za pečenje, smanjite temperaturu na 200°C i nastavite peći 10-15 minuta, dok ne dobije zlatnu koricu. Kada je kruh pečen, izvadite ga, zamotajte u platnenu krpu i pričekajte da se ohladi.