Mak kiflice

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Mak kiflice

Sastojci

Broj porcija
32

Tijesto

400 gglatkog brašna
3 žlicešećera
1vanilin šećer
30 mlulja
250 mlmlijeka
15 gsvježeg kvasca
1jaje

Nadjev

300 gmljevenog maka
2vanilin šećera
3 žlicešećera
100 mlmlijeka
1jaje za premaz smotanih kiflica

Priprema

1 Tijesto

U mlijeku otopite kvasac te s tom smjesom i ostalim sastojcima zamijesite glatko dizano tijesto i ostavite da se diže pola sata do sat vremena.


2 Nadjev

U posudu stavite mlijeko, dodajte mak i šećer sve dobro promiješajte i kuhajte par minuta.


3 Oblikovanje

Tijesto razvaljajte u veliki krug, rasporedite nadjev, režite na trokute i motajte kiflice. Pustite da odstoje 30 minuta u limu za pečenje.


4 Pečenje

Premažite jajem i pecite na 180 stupnjeva 30 minuta.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶