Burek s mesom i krumpirom

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Burek s mesom i krumpirom by Shutterstock Shutterstock

Recept iz JNA.

Sastojci

Broj porcija
1
3gotove kore
50 gkrumpira
30 gluka
10 gmljevene junetine
20 gulja
sol, papar

Priprema

1 Oblikujte

Kore poprskajte uljem pa dodajte nadjev pripremljen na sljedeći način: u samljeveno meso dodajte naribani svježi krumpir, proprženi luk, samljeveni papar i sol, sve polako izmiješajte pa ovom masom nadjenite razvučeno tijesto.


Nadjev poredajte na kore u jedan ili dva reda (širina jednog reda nadjeva 10 do 15 cm) po dužini razvučenog tijesta, zatim prebacite krajeve tijesta preko nadjeva, poprskajte ih uljem, pa zarolajte.


Stavljati po dužni u podmazane plehove ili ih uvijte u krug.


2 Pecite

Složenu pitu u plehovima dobro poprskati uljem i pecite u zagrijanoj pećnici (do 250°C).


U pogodnu posudu dodati malo ulja, soli i vode, sve dobro izmiješajte pa pečenu pitu poslije vađenja iz pećnice poprskajte ovom smjesom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.