Želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode.
Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom, dodajte gustin i malo hladnog mlijeka.
Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja i u tankom mlazu ga ulijte u žumanjke.
Kuhajte smjesu na srednje jakoj vatri dok ne dobijete kremu čvrstoće pudinga.
Umiješajte pripremljenu želatinu i maslac, kremu istresite u plitku posudu, pa prekrijte prijanjajućom folijom. Ohladite najprije na sobnoj temperaturi, zatim u hladnjaku 2-3 sata.
Ohlađenoj kremi dodajte pastu ili ekstrakt vanilije i tučeno vrhnje za šlag.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke s prstohvatom soli izradite u čvrsti snijeg i ostavite sa strane.
Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom, dodajte mlijeko i prosijane suhe sastojke.
Umiješajte izrađeni snijeg.
Smjesu rasporedite u dva kalupa promjera 18 centimetara i pecite na 180°C oko 15 minuta.
Ohlađenim biskvitima odstranite gornju koricu i prerežite ih na pola.
Voće kuhajte zajedno sa šećerom i limunovim sokom dok ne omekša.
Zatim maknite sa štednjaka, pa umiješajte gustin razmućen u hladnoj vodi. Vratite na štednjak i nastavite kuhati još 2-3 minute. Ohladite prije upotrebe.
Postavite prvi biskvit na dno posude ili kalupa za tortu. Preko biskvita ravnomjerno rasporedite sloj od šumskog voća. Preko sloja od šumskog voća nanesite kremu od vanilije.
Nastavite ponavljati ovaj obrazac sve dok ne potrošite sve biskvite i kreme.
Tortu ohladite preko noći u hladnjaku i ukrasite po želji.