Padišpanj

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Padišpanj by Shutterstock Shutterstock
Padišpanj by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
12
12jaja
12 žlicašećera
12 žlicaglatkog brašna

Priprema

1 Napravite smjesu

Umutite 12 svježih jaja i 12 žlica šećera u finu smjesu. Dodajte 12 žlica brašna lagano miješajući da dobijete nježnu teksturu.


2 Ispecite

Smjesu izlijte u podmazan kalup i pecite na 150°C oko sat vremena. Ostavite da se ohladi prije posluživanja.


Ova se torta posluživala u posebnim prigodama, a postala je i idealan poklon za svadbene svečanosti. Recept su iz Španjolske u naše krajeve donijeli dubrovački pomorci, a nazvali su ga Pan di Spagna, legenda kaže.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.