Yachaejeon

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Yachaejeon

Isprobajte ovaj jednostavan i brz recept za korejske popečke od povrća. Sastojci uključuju poriluk, mladi luk, batat, luk, tikvice, zelene čili papričice i gljive. Ovo ukusno jelo će vas osvojiti svojom jednostavnošću i sigurno će se svidjeti i odraslima i djeci.

Sastojci

Broj porcija
2

Umak

1 žlicasoja umaka
2 žličicealkoholnog octa
1 žličicakorejske ljute papričice gochugaru (po želji)
1 žličicaprženih sjemenki sezama

Tijesto

90 gpšeničnog brašna
½ žličicesoli
180 mlvode
biljno ulje

Povrće

4 stabljikemladog luka, izrezane na komade duljine 2,5 centimetra
80 gporiluka, narezanog na tanke ploške duljine 2,5 centimetra
85 gtikvica, izrezanih na štapiće
1svježa jalapeño papričica (po želji)
85 gluka, izrezanog na ploške
80 gbatata, narezanog na tanke štapiće poput pomfrita ili još manje
1svježa gljiva (šampinjoni ili shiitake)

Priprema

1Pripremite umak

Pomiješajte sojin umak, ocat, papričice (ako ih koristite) i sjemenke sezama u posudi i dobro promiješajte žlicom. Gotov umak prebacite u manju posudu i stavite sa strane.


2Pripremite tijesto

Pomiješajte mladi luk, poriluk, tikvice, zelenu čili papričicu (ako koristite), luk i batat u zdjeli. Dodajte brašno, sol i vodu. Dobro izmiješajte drvenom kuhačom.


3Ispecite popečke

Zagrijte veliku neprijanjajuću tavu na srednje jakoj vatri. Ako imate tavu promjera 30 cm, možete ispeći jedan veći popečak, inače možete raditi manje popečke u serijama.


U tavu dodajte oko 2 žlice biljnog ulja. Zatim dodajte tijesto i ravnomjerno ga rasporedite po tavi.


Smanjite vatru na srednju i po tijestu rasporedite narezane gljive. Nježno ih utisnite drvenom kuhačom ili lopaticom.


Pecite 4 do 5 minuta s jedne strane, dok dno ne postane hrskavo i svijetlo zlatno smeđe. Uhvatite dršku tave i okrećite je tako da se popečak pomiče i ravnomjerno ispeče s donje strane.


Okrenite na drugu stranu, pojačajte vatru na srednje jaku i dodajte 1 do 2 žlice biljnog ulja uz rubove popečka. Podignite jedan rub lopaticom i nagnite tavu tako da ulje dođe ispod popečka.


Pecite 3 do 4 minute ili dok i druga strana ne postane svijetlo zlatno smeđa, povremeno pritiskajući lopaticom.


Zatim ga okrenite još jednom i pecite još 2 minute.


4Poslužite

Prebacite ga na veliki tanjur i odmah poslužite s umakom za umakanje.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.