Pekmez od krušaka

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Pekmez od krušaka by Shutterstock Shutterstock

Pekmez od krušaka je ukusna i slatka poslastica koja će vas očarati svojom prirodnom slatkoćom i aromom svježih krušaka.

Sastojci

Broj porcija
10
1 kgočišćenih, neoguljenih krušaka
350 gšećera
korica jednog limuna
sok jednog limuna
1 vrećicaželina (25 grama)
2 žlicešećera
Napomena: Količina šećera može varirati ovisno o slatkoći krušaka. Ako su kruške već dosta slatke, sasvim je dovoljno koristiti 250 grama šećera.

Priprema

1Izmiksajte kruške štapnim mikserom

Kruške s korom narežite na komadiće i stavite ih u lonac. Lagano ih izmiksajte štapnim mikserom kako bi ih dodatno usitnili.


2Dodajte sok i koricu limuna

Dodajte naribanu koricu i sok od limuna u lonac s kruškama.


3Dodajte želin

U šalici izmiješajte želin sa dvije žlice šećera, a zatim dodajte tu smjesu kruškama.


4Kuhajte kruške

Stavite lonac na vatru i miješajte smjesu sve dok ne provri.


5Dodajte šećer

Kada smjesa provrije, dodajte preostali šećer.


Polako, uz miješanje, skidajte pjenicu s površine smjese te kuhajte još 5-6 minuta.


6Napunite staklenke

Vruću smjesu ulijte u sterilizirane staklenke dok su još tople. Stavite poklopce na staklenke pa ih okrenite naopako.


Ostavite staklenke da stoje naopako oko 10 minuta, a zatim ih uspravite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.