U posudi zamijesite ljepljivo, mekano tijesto. Ostavite 15 minuta pokriveno.
Potom premijesite tehnikom "razvuci i preklopi": mokru ruku (da se ne lijepi za tijesto) zavucite pod tijesto pa ga razvucite i preklopite preko sredine. Ponovite sa svakom stranom tijesta, znači 4 puta.
Tijesto ponovo pokrijte i ostavite 30 minuta.
Zatim ponovite gornji korak pa ostavite tijesto pokriveno 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Ako imate vremena, sada slijedi hladna fermentacija, tijesto ide u frižider na 24-48 sati.
Bez hladne fermentacije tijesto treba još jednom razvući i preklopiti pa ostaviti 30 minuta.
Pećnicu zajedno s plehom na kojem pečete kruh zagrijte na 250°C. Kruh na pobrašnjenoj površini podijelite na 4 dijela, oblikujte lepinjice, stavite na pek papir i prebacite na ugrijani pleh.
Pecite na 240°C 25 minuta.
Ostavite da se ohladi na rešetki ili naslonjen na rub pleha da se donja strana ne upari.