Bajadera

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Bajadera by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
24
200 gšećera
200 mlvode
250 gmaslaca
400 gmljevenih petit keksa
300 gmljevenih oraha
100 gtamne čokolade

Glazura

150 gtamne čokolade
6 žlicaulja

Priprema

1 Napravite smjesu

U lonac na laganu vatru na štednjaku ulijte vodu, ubacite maslac i šećer.


Miješajte, neka se otopi, a zatim dodajte mljevene kekse i orahe. Dobro promiješajte.


Podijelite na dva jednaka dijela, pa u jedan stavite otopljenu čokoladu.


2 Oblikovanje

Lim za pečenje dimenzija otprilike 35×20 centimetara lagano nauljite da spriječite lijepljenje.


Na dno prvo stavite čokoladni (tamniji) sloj te ga dobro izravnajte.

Stavite i svijetli sloj, oprezno rasporedite.


Prelijte glazurom. Dobro ohladite prije rezanja, najbolje preko noći.

Ana Korenic