Od žlice soli, pola kilograma brašna, 3 do 4 dl vode i žlice ulja zamijesite tijesto. Mora biti glatko, bez grudica. Neka odmara pola sata.
Narežite kupus na sitno. U to dodajte 2 do 3 žlice otopljene svinjske masti. Dinstajte 15 minuta na laganoj vatri. Dodajte po žličicu soli i papara pa nastavite s dinstanjem.
Sada razvucite tijesto. Rasporedite dinstani kupus pa polijte bučinim uljem. Zarolajte pa stavite u lim za pečenje.
Zarolanu zeljanicu premažite mješavinom 2 žlice maslaca i 3 žlice kiselog vrhnja, što ste ranije otopili na srednje jakoj vatri.
Zeljanicu pecite na 180 stupnjeva u zagrijanoj pećnici, 15 do 20 minuta.
250 g čvaraka i 2 žlice masti otopite i prelijte preko skuhane palente.
U ostatak preljeva za zeljanicu od kiselog vrhnja i maslaca dodajte žlicu crvene paprike, pa prelijte preko skuhane palente.
Dva crvena luka nasjeckajte sitno. Dodajte dvije žlice ulja i žlicu masti pa upržite luk da bude smeđe boje i postane hrskav. Prelijte preko kuhane palente.