Cheesecake od višanja

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake od višanja
Ukusan i jednostavan za napravit

Sastojci

Broj porcija
10

Podloga

200 gmljevenog keksa
80 gotopljenog maslaca
2 žlicešećera
par kapi arome gorkog badema

Krema

400 gkrem sira
50 gvrhnja za kuhanje
2jaja
1 žlicagustina
140 gšećera

Preljev od višanja

1 staklenkavišanja u kompotu
2 žlicegustina
1 žlicaruma
1vanilin šećer

Priprema

1 Podloga

Sve pomiješajte i utisnite u kalup 20 cm promjera.


2 Krema

Sve sastojke izmiksajte i izlijte u kalup po mljevenim keksima.


3 Ispecite

Pecite na 160°C oko 40 minuta.


Nek se hladi u frižideru barem 3 sata.


4 Preljev od višanja

Procijedite sok, a višnje ostavite sa strane.


U čaši s malo soka višanja rastopite 2 žlice gustina.


To iskrenite u lončić s ostatkom soka i kuhajte dok se ne zgusne s 1 žlicom ruma i 1 vanilin šećerom. Ohlađenom soku dodajte višnje.


Višnje stavite na cheesecake i to je to.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog