Slanci

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Slanci
Slanci
Slanci
Slanci

Uživajte u malim stvarima.

Sastojci

Broj porcija
4

Slanci

500 gbrašna (glatko)
350 mlmlijeka
9 žlicaulja
5 žlicajogurta
20 gsvježeg kvasca ili jedna vrećica suhog kvasca
1 žličicasoli

Preljev

3 žliceoštrog brašna
2 žličicesoli
8 žlicavode
5 gsode bikarbone

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto.


Pokrijte ga kuhinjskom krpom.


Ostavite na toplom oko 40 minuta.


2 Oblikujte slance

Istresite nadošlo tijesto na radnu površinu.


Kidajte loptice od tijesta koje teže po 100 grama.


Pokrijte ih 15 minuta kuhinjskom krpom.


Valjajte prutiće i slažite u pleh obložen pek papirom.


Oblikovane prutiće pokrijte još 10 do 15 minuta.


3 Pecite

Pecite se na 180°C oko 25 minuta.


4 Prelijte slanim preljevom

Minutu pred kraj izvadite slance iz pećnice i prelijte preljevom.


Vratite 1 minutu u pećnicu da se preljev stisne.


Pečene slance možete namazati rastopljenim maslacem ili uljem da se sjaje.

adriana