Ukusni zapečeni listići od jabuke

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Ukusni zapečeni listići od jabuke by Shutterstock Shutterstock

Sezona je jabuka, a mi donosimo recept za ukusnu jabuku narezanu na listiće, zapečenu s malo lisnatog tijesta.

Sastojci

Broj porcija
1
1veća jabuka
4 žliceotopljenog maslaca
1 žlicasmeđeg šećera
1 žličicacimeta
malo lisnatog tijesta

Priprema

1 Pripremite jabuke i preljev

Jabuku ogulite i izvadite sredinu, a zatim je nožem narežite na tanke ploškice (ako vam je lakše, možete ju i naribati na ploškice).


Pomiješajte otopljeni maslac, šećer i cimet, a zatim svaki listić jabuke umočite u smjesu i slažite listić po listić u malu posudicu za pečenje, dovoljno veliku za jednu jabuku.


Svaki listić premažite smjesom otopljenog maslaca i slažite dok ne dođete do vrha. Obavezno pritisnite nekoliko puta i izlijte višak tekućine.


2 Ispecite

Kada složite sve listiće, posudicu stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 10 minuta. Nakon 10 minuta pažljivo izlijte višak tekućine i na jabuke stavite komad lisnatog tijesta, dovoljno velik da prekrije jabuke. Vratite u pećnicu na još 20 minuta.


Ostavite da se potpuno ohladi prije posluživanja, a desert možete poslužiti uz kuglicu sladoleda.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.