Djedov brk s makom

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Djedov brk s makom

Efektni i lijepi brčići. Toliko su jednostavni, ali bit će pravi hit na tvom stolu.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

120 mlmlijeka
100 mlvode
2 šalice + 8 žlicaglatkog brašna
1jaje
3 žlicešećera
1suhi kvasac
1 prstohvatsoli
15 gmaslaca

Nadjev

50 mlmlijeka
10 gmaslaca
6 žlicamljevenog maka
1vanilin šećer
1 žlicašećera

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Maslac rastopite u mlijeku sa šećerom. Dodajte u sve suhe sastojke.


Zamijesite tijesto i ostavite ga 1 sat.


2 Pripremite nadjev

Napravite nadjev na način da rastopite maslac u mlijeku, neka zakipi.


Prelijte preko maka sa šećerom.


3 Oblikujte djedov brk

Razvaljajte tijesto, i premažite nadjevom.


Narežite ga na trake kao za rezance.


Svaki kraj umotajte prema unutra da dobijete brk.


4 Ispecite

Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Posipajte šećerom u prahu ako želite.

Sanja_kuha
Sanja_kuha
Mama troje djece, volim kuhati, peći, pržiti ma sve. Od svih jela najviše volim ona jednostavna jeftina i brza. Ovdje možeš pronaći recepte za pripremu svega pa čak i tijesta koja ti štedi vrijeme ali ne I okus jela.