Čokoladni vijenac

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni vijenac

Ovo je toliko dobro, mekano, ma topi se u ustima. Ovo se ne isplati ni objašnjavati - jednostavno morate probati!

Sastojci

Broj porcija
5

Tijesto

500 gglatkog brašna
3 žlicešećera
1suhi kvasac
100 mlmlijeka
1jaje
aroma vanilije
15 gmaslaca

Nadjev

3 redačokolade za kuhanje
3 žlicekakaa

Priprema

1 Napravite tijesto

Sastojke za tijesto promiješajte vilicom, ostavite da odmara 10 minuta, pa premijesite rukom. Ostavite da odmara sat vremena.


2 Napravite nadjev

Kakao i čokoladu zajedno rastopite i ohladite. Dok se hladi, razvaljajte tijesto, a zatim ga premažite nadjevom.


Tijesto zarolajte u štrudlu, prerežite na pola po duljini pa ispletite kao pletenicu i napravite vijenac.


3 Ispecite

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 20 minuta, a kada se ohladi, pospite šećerom u prahu.

Sanja_kuha
Sanja_kuha
Mama troje djece, volim kuhati, peći, pržiti ma sve. Od svih jela najviše volim ona jednostavna jeftina i brza. Ovdje možeš pronaći recepte za pripremu svega pa čak i tijesta koja ti štedi vrijeme ali ne I okus jela.