Tortice od limuna

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Tortice od limuna
Slatko-kiselo hrskavo osvježenje!

Sastojci

Broj porcija
12

Prhko tijesto

250 gbrašna
130 gmaslaca
30 gmljevenih lješnjaka
120 gšećera u prahu
1jaje
1 prstohvatsoli

Krema od limuna

75 grastopljenog maslaca
120 gšećera
3mala jaja (tučena)
1,5 listićželatine

Meringa

3bjelanjka
260 gšećera
75 mlvode
1naribana korica limuna
1 prstohvatsoli

Priprema

1 Napravite kremu

Želatinu stavite u malo hladne vode da omekša. Rastopite maslac u lončiću, maknite s vatre pa dodajte šećer, tučena jaja, sok od limuna i naribanu koricu limuna.


Vratite na vatru i neprekidno miješajte sve dok se ne pojavi prvi mjehurić. Maknite s vatre i dodajte ocijeđenu želatinu.


Miksajte štapnim mikserom da se naribana korica i svi sastojci prožmu. Stavite u posudu, prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku. Kremu je najbolje raditi večer prije.


2 Napravite tijesto

Omekšalom maslacu koji ste izradili mikserom dodajte šećer u prahu, limunovu koricu, lješnjake, sol, cijelo jaje i brašno. Zamijesite pa stavite u hladnjak na 4 sata.


Tijesto utisnite u kalup pa pecite 15 minuta na 180 stupnjeva, a kada se ohladi, napunite ga kremom.


3 Napravite meringu

Kuhani sirup od šećera i vode pomalo ulijevajte u izmiksane bjelanjke pa još malo miksajte. Meringu stavite u dresir vrećicu i ukrasite kolač.


Možete ga zapeći na u pećnici oko 10 minuta na 150 stupnjeva.


Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog