Želatinu stavite u malo hladne vode da omekša. Rastopite maslac u lončiću, maknite s vatre pa dodajte šećer, tučena jaja, sok od limuna i naribanu koricu limuna.
Vratite na vatru i neprekidno miješajte sve dok se ne pojavi prvi mjehurić. Maknite s vatre i dodajte ocijeđenu želatinu.
Miksajte štapnim mikserom da se naribana korica i svi sastojci prožmu. Stavite u posudu, prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku. Kremu je najbolje raditi večer prije.
Omekšalom maslacu koji ste izradili mikserom dodajte šećer u prahu, limunovu koricu, lješnjake, sol, cijelo jaje i brašno. Zamijesite pa stavite u hladnjak na 4 sata.
Tijesto utisnite u kalup pa pecite 15 minuta na 180 stupnjeva, a kada se ohladi, napunite ga kremom.
Kuhani sirup od šećera i vode pomalo ulijevajte u izmiksane bjelanjke pa još malo miksajte. Meringu stavite u dresir vrećicu i ukrasite kolač.
Možete ga zapeći na u pećnici oko 10 minuta na 150 stupnjeva.