Pomiješajte šećer, gustin i sol. Umiješajte žumanjke i miješajte dok smjesa ne postane glatka, otprilike minutu. Kuhajte mlijeko na srednje jakoj vatri. Kad mlijeko zavre, maknite ga s vatre. Polako ulijevajte vruće mlijeko u smjesu žumanjaka, neprestano miješajući.
Smjesu stavite natrag u lonac i kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne krenu mjehurići. Zatim nastavite kuhati još minutu. Maknite kremu s vatre i procijedite je u drugu zdjelu te prekrijte folijom. Stavite u hladnjak dok se ne ohladi.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pleh obložite papirom za pečenje. U loncu zakuhajte vodu, maslac, šećer i sol. Maknite ga s vatre i dodajte brašno, snažno miješajući da se sjedini. Lonac ponovno stavite na srednje jaku vatru, neprestano miješajući jednu do dvije minute.
Premjestite tijesto u zdjelu i miksajte ga otprilike minutu. Dodajte jaja, jedno po jedno, i miksajte dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu. Pomiješajte gumenom špatulom, a da je konzistencija tijesta ispravna, znat ćete kada tijesto s nje počne padati u obliku dugog slova "V".
Polovicu smjese ulijte u kalup za pečenje, a špatulom napravite lagane grebene na tijestu koji će nakon pečenja oponašati vrhove Karpata. Tijesto pecite 25-30 minuta, ohladite, a zatim isto ponovite i s drugim dijelom smjese. Dok se tijesto hladi, dovršite kremu.
Nakon što se prvi dio kreme ohladio, mikserom izradite maslac i 50 g šećera i miksajte dok ne postane blijedo i pjenasto, oko 3 minute. Zatim dodajte žlicu po žlicu kreme. Dodajte ekstrakt vanilije i umutite da se sjedini. Nastavite mutiti nadjev 2–3 minute, dok ne postane kremast.
Stavite prvi sloj tijesta na tanjur za posluživanje. Ravnomjerno rasporedite kremasti nadjev po tijestu s pomoću špatule. Stavite drugi sloj tijesta na vrh.
Tortu stavite u hladnjak na najmanje sat vremena prije posluživanja kako bi se krema stegnula. Prije posluživanja tortu pospite šećerom u prahu.