Prhki keksi s makom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
7min
Ukupno vrijemeUkupno
22min
KompliciranostTežina
Cijena
Prhki keksi s makom
Prhki keksi s makom

Ako niste ljubitelji suhih kolača, ovi će vas očarati sa svojom mekoćom.

Sastojci

Broj porcija
60
300 gbrašna
100 gšećera u prahu
3 žlicemaka
aroma vanilije ili naranče
150 gmaslaca
0,5 vrećicepraška za pecivo
1 prstohvatsoli
1jaje
1 žlicahladne vode (ako bude potrebno)

Priprema

1 Napravite tijesto

Promiješajte suhe sastojke, a zatim dodajte mak i maslac. Maslac utrljajte u tijesto, mora biti hladan. Dodajte jaje i zamijesite. Ako se tijesto ne spaja, dodajte žlicu vode.


2 Ispecite

Tijesto ostavite u hladnjaku 15-20 minuta, a zatim ga razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. S pomoću kalupa od tijesta napravite cvjetiće ili neki drugi oblik. Pecite na 220 stupnjeva nekoliko minuta.


3 Premažite

Keksiće premažite po želji - možete s čokoladom, marmeladom ili nečim trećim.

Sanja_kuha
Sanja_kuha
Mama troje djece, volim kuhati, peći, pržiti ma sve. Od svih jela najviše volim ona jednostavna jeftina i brza. Ovdje možeš pronaći recepte za pripremu svega pa čak i tijesta koja ti štedi vrijeme ali ne I okus jela.