U zdjelu stavite toplo mlijeko, kvasac i brašno. Umijesite i pustite da se diže na toplom dok se ne udvostruči.
U međuvremenu u drugoj zdjeli pomiješajte naribanu koricu limuna i naranče i vaniliju. To poslije dodajte dignutom tijestu pa dodajte i brašno, šećer, maslac, cimet, sol i rum.
Tijesto umijesite pa dodajte suho voće, a večer prije potrebno je u rumu namočiti grožđice, brusnice i marelice. Pustite neka se sve diže 30 minuta.
Od ove količine mogu se napraviti dva stollena pa tijesto podijelite u dvije kugle. Svaku razvaljajte u ovalni oblik dužine 20 cm i u sredinu po dužini oba stollena stavite po 100 g marcipana.
Preklopite jednom stranom tijesta i pokrite sve drugom stranom tijesta. Pustite da se diže još 20 minuta, a zatim pecite na 180 stupnjeva 40 minuta.
Izvadite iz peći i odmah kistom premažite otopljenim maslacem i bogato pospite šećerom u prahu.