Palačinke od kiselog kupusa i krumpira

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Palačinke od kiselog kupusa i krumpira by Shutterstock Shutterstock

Palačinke ili popečci od krumpira s dodatkom kiselog kupusa jedno su naizgled neobično, ali ukusno jelo koje morate probati.

Sastojci

Broj porcija
24

Palačinke

1 kgkrumpira
120 gjabuka
120 gkiselog kupusa
6jaja
6 žlicaglatkog brašna
2 žličicesoli
1 žličicapapra
180 mlrepičinog ulja

Dodatno

kiselo vrhnje
nasjeckani mladi luk

Priprema

U velikoj zdjeli pomiješajte krumpir i jabuke koje ste prethodno ogulili i naribali, pa dodajte kiseli kupus i jaja. Posebno pomiješajte brašno, sol i papar pa umiješajte u smjesu krumpira.


Zagrijte 2 žlice ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Smjesu ulijte u tavu, lagano pritisnite da se spljošti i pecite kao što biste pekli klasične palačinke, dok ne porumene s obje strane. Poslužite s vrhnjem i lukom po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.