Veganska francuska salata

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Veganska francuska salata by Shutterstock Shutterstock

Francuska salata obavezan je dio blagdanskog stola, a možete ju napraviti i u veganskoj verziji s majonezom bez jaja.

Sastojci

Broj porcija
4

Majoneza bez jaja

250 mlsuncokretovog ulja
130 mlnapitka od soje
2 žlicejabučnog octa
1 žličicasenfa
1 prstohvatsoli

Francuska salata

150 ggraška
150 gmrkve
150 gkiselih krastavaca
150 gkrumpira
250 gveganske majoneze
1 žlicasenfa
½ žličicesoli
1 prstohvatpapra

Priprema

1 Napravite majonezu

Za početak pomiješajte sve sastojke za majonezu i miksajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Majonezu stavite sa strane i kasnije ju dodajte u salatu.


2 Napravite salatu

Nasjeckajte povrće na manje komadiće i skuhajte u slanoj vodi. Dok se povrće kuha, nasjeckajte i kisele krastavce, a zatim pričekajte da se povrće ohladi.


Kada se povrće ohladilo, pomiješajte ga sa svim ostalim sastojcima i dobit ćete ukusnu francusku salatu pogodnu i za vegane.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.