Scones

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Scones by Shutterstock Shutterstock

Hrskave izvana, mekane iznutra - ove poznate britanske pogačice su savršeni doručak ili popodnevna užina. Poslužite ih uz kajmak, vrhnje ili džem po izboru. Idu i uz slane namaze.

Sastojci

Broj porcija
6
350 gglatkog brašna
1 prstohvatsoli
0,5 vrećicepraška za pecivo
85 gmaslaca narezanog na kockice
1 žličicašećera
180 mltoplog mlijeka
1jaje za premazati pogačice
namazi po izboru

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Veliki lim za pečenje obložite masnim papirom.


2Zamijesite tijesto

U velikoj posudi pomiješajte brašno, sol, šećer i prašak za pecivo. Dodajte maslac pa ga rukama utrljajte dok ne postane mrvičasto.


Dodajte mokre sastojke i zamijesite tijesto. Radnu površinu pobrašnite i stavite tijesto. Rukama umijesite tijesto pa ga još dva do tri puta premijesite dok ne bude glatko. Oblikujte u krug oko 4 cm debljine.


3 Oblikujte sconese (pogačice)

Uzmite okruglu metalnu modlicu za kekse (rezač) i izrezujte pogačice. Premažite svaku izmiješanim jajetom i posložite s razmakom između svake na lim za pečenje.


4Ispecite pogačice

Pecite oko 15 minuta dok se pogačice se ne dignu i dobiju boju. Možete ih jesti i tople i hladne.


Ako ih ne pojedete sve - možete ih smrznuti, a kada odmrzavate, pećnicu zagrijte na 140 stupnjeva te ih zagrijte na nekoliko minuta – čisto da ih malo osvježite.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
268 kcal
Proteini
6 g
Masnoće
10 g
Ugljikohidrati
41 g
Sol
0.95 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.