Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Veliki lim za pečenje obložite masnim papirom.
U velikoj posudi pomiješajte brašno, sol, šećer i prašak za pecivo. Dodajte maslac pa ga rukama utrljajte dok ne postane mrvičasto.
Dodajte mokre sastojke i zamijesite tijesto. Radnu površinu pobrašnite i stavite tijesto. Rukama umijesite tijesto pa ga još dva do tri puta premijesite dok ne bude glatko. Oblikujte u krug oko 4 cm debljine.
Uzmite okruglu metalnu modlicu za kekse (rezač) i izrezujte pogačice. Premažite svaku izmiješanim jajetom i posložite s razmakom između svake na lim za pečenje.
Pecite oko 15 minuta dok se pogačice se ne dignu i dobiju boju. Možete ih jesti i tople i hladne.
Ako ih ne pojedete sve - možete ih smrznuti, a kada odmrzavate, pećnicu zagrijte na 140 stupnjeva te ih zagrijte na nekoliko minuta – čisto da ih malo osvježite.
(po porciji)