Žumanjke, pola šećera i vaniliju miksajte dok ne pobijele. U drugoj zdjeli miksajte bjelanjke pa kad su čvrsti polako dodajte i miksajte preostali šećer. U trećoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao i sol.
U zdjelu sa žumanjcima dodajte pola izmiksanih bjelanjaka i pola smjese kakaa i brašna. Miksajte pa dodajte i ostatak bjelanjaka i brašna s kakaom. Pecite na 200 stupnjeva 12 minuta u plehu s papirom za pečenje.
Kad je biskvit pečen okrenite ga naopako na kuhinjsku krpu posutu kakaom i zarolajte s krpom da se hladi.
Procijedite višnje i sok stavite u lončić s gustinom, vanilin šećerom i višnjevcem. Kuhajte da se malo zgusne pa ohlađenim skoro cijelim sokom poškropite odmotani biskvit. Po biskvitu stavite tučeni šlag i višnje. Zarolajte i pustite da se hladi.
Otopite čokoladu s vrhnjem za kuhanje na pari i time premažite biskvit. Otopite na pari i čokoladu za ukras, a kolač izrežite u oblike kakve želite i ukrasite ga.