Schwarzwald bûche de Noël

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
12min
Ukupno vrijemeUkupno
52min
KompliciranostTežina
Cijena
Schwarzwald bûche de Noël

Pravi božićni kolač.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

5jaja (odvojiti bjelanjke i žumanjke)
200 gšećera
1 žličicavanilije
300 gbrašna
60 gnezaslađenog kakaa
1 prstohvatsoli
0,5 koricelimuna

Nadjev

300 mlvrhnja za šlag
3 žlicešećera u prahu
2 žlicevišnjevca

Ganache

100 mlvrhnja za kuhanje
200 gtamne čokolade

Ukras

150 gtamne čokolade

Višnje

2 teglevišanja u soku
3 vrećicevanilin šećera
100 mldomaćeg višnjevca
1 žlicagustina

Priprema

1 Napravite biskvit

Žumanjke, pola šećera i vaniliju miksajte dok ne pobijele. U drugoj zdjeli miksajte bjelanjke pa kad su čvrsti polako dodajte i miksajte preostali šećer. U trećoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao i sol.


U zdjelu sa žumanjcima dodajte pola izmiksanih bjelanjaka i pola smjese kakaa i brašna. Miksajte pa dodajte i ostatak bjelanjaka i brašna s kakaom. Pecite na 200 stupnjeva 12 minuta u plehu s papirom za pečenje.


Kad je biskvit pečen okrenite ga naopako na kuhinjsku krpu posutu kakaom i zarolajte s krpom da se hladi.


2 Pripremite višnje

Procijedite višnje i sok stavite u lončić s gustinom, vanilin šećerom i višnjevcem. Kuhajte da se malo zgusne pa ohlađenim skoro cijelim sokom poškropite odmotani biskvit. Po biskvitu stavite tučeni šlag i višnje. Zarolajte i pustite da se hladi.


3 Pripremite čokoladu

Otopite čokoladu s vrhnjem za kuhanje na pari i time premažite biskvit. Otopite na pari i čokoladu za ukras, a kolač izrežite u oblike kakve želite i ukrasite ga.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog