Domaći kuhani štrukli

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
6min
Ukupno vrijemeUkupno
26min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći kuhani štrukli

Domaći štrukli, kao oni kakve su pravile naše bake.

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

250 goštrog brašna
250 gglatkog brašna
100 mlulja
1 žličicasoli
1jaje
250 mlmlake vode

Nadjev

500 gsira
2jaja
1 žličicasoli

Dodatno

150 gotopljenog maslaca

Priprema

1 Umijesite tijesto

Od sastojaka umijesite glatko rastezljivo tijesto, a ako je previše ljepljivo, dodajte još malo brašna. Nauljite tanjur, prebacite tijesto na tanjur, nauljite ga, prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite pola sata.


2 Napravite nadjev i napunite tijesto

Pomiješajte nadjev i sa strane otopite maslac. Na pobrašnjenom stolnjaku što tanje razvucite tijesto, odrežite debele rubove te ravnomjerno polijte maslacem.


Nadjev premažite na suprotne strane tijesta i savijte pomoću stolnjaka u dvije zmije. Rubom tanjura režite štrukle, a ako vam je ovo previše štrukli, prije kuhanja ih možete i zamrznuti.


3 Skuhajte

Narezane štrukle kuhajte u slanoj vodi, svaku stranu 3 minute (dok u potpunosti ne isplivaju). Poslužite ih s prženim krušnim mrvicama, cimetom ili nečim drugim po želji.