Kinder Pingui

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Kinder Pingui by youtube
Kinder Pingui

Jednostavan recept za omiljeni slatkiš.

Sastojci

Broj porcija
30

Biskvit

5jaja
5 žlicašećera
5 žlicaglatkog brašna
2 žlicekakaa
1 žličicapraška za pecivo

Krema

500 mlmlijeka
4 žlicegustina
5 žlicašećera
1vanilin šećer
150 gmaslaca

Glazura

200 gčokolade
200 gmaslaca
2 žliceulja

Priprema

1 Napravite biskvit

Odvojite bjelanjke i žumanjke pa u jednoj posudi izmiksajte bjelanjke, a u drugoj žumanjke i šećer.


Pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo pa dodajte u žumanjke i miksajte dok se smjesa ne sjedini. Špatulom umiješajte bjelanjke.


Smjesu izlijte u kalup i pecite 15 minuta na 160 stupnjeva. Ohlađeni biskvit prerežite na pola.


2 Napravite kremu

Odvojite pola količine mlijeka i u njega umiješajte gustin, šećer i vanilin šećer. Ostatak mlijeka zakuhajte i kad je zakuhalo umiješajte smjesu i kuhajte dok se ne zgusne.


Kremu ostavite da se ohladi i preko stavite prozirnu foliju kako se ne bi stvorila korica. U hladnu kremu dodajte omekšali margarin.


3 Napravite glazuru i složite kolač

Na laganoj vatri zajedno otopite margarin, čokoladu i dvije žlice ulja pa ohladite.


Na biskvit stavite polovinu kreme zatim polovinu glazure i na pola sata kolač stavite u hladnjak da se glazura stegne.


Na glazuru zatim stavite drugi dio kreme pa drugi dio biskvita i prelijte ostatkom glazure. Dobro ohladite i poslužite.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)

Ključne riječi