Petit keksi bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
1h 10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
12min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 22min
KompliciranostTežina
Cijena
Petit keksi bez glutena

Za sve ljubitelje petit keksa jedna bezglutenska verzija. Jednostavan recept za kekse koji su omiljeni za grickanje, ali i u raznim slasticama.

Sastojci

Broj porcija
60
450 gbezglutenskog brašna
200 gmaslaca
1 žličicaarome vanilije
0,5 vrećicepraška za pecivo
1 prstohvatsoli
100 mlvrhnja za šlag
50 mlvode
150 gšećera
2 žlicemeda
Napomena: Umjesto vrhnja za šlag možete dodati vodu u istom omjeru, a umjesto arome vanilije možete dodati dva vanilin šećera.

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

Otopite maslac, šećer, med, aromu vanilije, vrhnje za šlag i vodu. Pustite da se smjesa ohladi.


Dok se hladi pripremite brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli, a zatim ohlađenu smjesu ulijte u brašno i sjedinite.


Odvojite na dva jednaka dijela i zamotajte prozirnom folijom pa stavite u hladnjak na dva sata ili u zamrzivač na jedan sat.


2 Premijesite tijesto

Izvadite pa malo premijesite, tijesto će se izmrviti, ali samo nastavite mijesiti dok se ne sjedini.


Oblikujte modlicama ili izrezujte u obliku pravokutnika pa izbodite vilicom, a keksiće zatim prebacite na pleh za pečenje.


3 Ispecite

Pecite na 180 stupnjeva 10 do 12 minuta, ovisno o debljini. Keksi moraju biti blago zlatne boje.

Tonkin kutak bez glutena
Tonkin kutak bez glutena