Pileći file u bijelom umaku

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileći file u bijelom umaku  by Shutterstock Shutterstock
Pileći file u bijelom umaku

Najbolja su ona jela koja možemo skuhati za pola sata na radni tjedan, a da budu preukusna, a ovo je jedno od takvih jela.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gpilećeg filea
1mrkva
1 žlicamasti
200 mltemeljca
200 mlvrhnja za kuhanje
1 žlicabrašna
sol, papar, češnjak, peršin, vlasac, vegeta

Priprema

1 Ispecite meso

Pileći file narežite na manje komade ili na kockice, posolite i popaprite te ispecite na žlici masti. Pecite sa svake strane po par minuta pa izvadite i ostavite sa strane.


2 Napravite umak

Ubacite luk i mrkvu da se dinstaju, a kada omekšaju, vratite meso i podlijte temeljcem. Kada zavre, dodajte sve ostale začine te vrhnje za kuhanje.


3 Završite i poslužite

Sa strane izmutite žlicu brašna s malo vode i ubacite u lonac. Kuhajte još desetak minuta da se tekućina reducira i umak zgusne. Poslužite uz prilog po izboru - rižu, njoke, tjesteninu ili pire krumpir.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️