Njemačke mesne okruglice

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Njemačke mesne okruglice by Shutterstock Shutterstock

Sočne njemačke mesne okruglice prave se od mljevene govedine, svinjetine i raznih začina, a poslužuju se s kiselim kupusom.

Sastojci

Broj porcija
6
450 gmljevene govedine
230 gmljevene svinjetine
25 gsjeckanog luka
90 gkrušnih mrvica
1 žlicasvježeg nasjeckanog peršina
1 žličicasoli
1 prstohvatpapra
1 žličicaWorcestershire umaka
1jaje
120 mlmlijeka
2 žlicebiljnog ulja
700 gkiselog kupusa
120 mlvode

Priprema

U zdjeli prvo pomiješajte prvih 10 sastojaka i od te smjese oblikujte 18 mesnih okruglica. Zagrijte ulje u tavi pa lagano ispecite okruglice. Izvadite ih i ocijedite masnoću.


Žlicom stavljajte kiseli kupus u tavu, a zatim na njega i mesne okruglice. Poklopite i pirjajte 15-20 minuta ili dok se mesne okruglice ne skuhaju, po potrebi dolijevajući vodu. Poslužite i uživajte.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.