Pomiješajte mrvljeni keks, kakao, otopljeni maslac i kavu dok se ne sjedine, a zatim utisnite na dno kalupa za tortu promjera 20 cm koji ste obložili papirom za pečenje.
Stavite u hladnjak da se ohladi, a za to vrijeme pripremite kremu od sira.
Električnim mikserom miješajte krem sir, šećer i kavu dok se ne sjedine i nestanu sve eventualne grudice. Stavite na stranu, pa u velikoj zdjeli istucite hladno slatko vrhnje dok se ne pojave čvrsti vrhovi.
U manji lonac ili džezvu ulijte vodu i usipajte želatinu u prahu, pa ostavite par minuta da nabubri. Zatim rastopite na vrlo laganoj vatri, ne smije zakuhati, već se tek polako rastopiti kako bi se mogla umiješati u kremu.
Umiješajte želatinu u smjesu od krem sira i hitrim pokretima sjedinite, pa sada dodajte i tučeno slatko vrhnje.
Izvadite podlogu od keksa iz hladnjaka, ravnomjerno rasporedite nadjev za cheesecake, pa sve skupa vratite u hladnjak i ostavite da se stisne, najbolje preko noći. Idući dan maknite kalup, režite i poslužite, idealno uz šalicu kave.