Cheesecake s kavom bez pečenja

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake s kavom bez pečenja by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

230 gmljevenog keksa s maslacem
1 žlicakakaa
50 gotopljenog maslaca
2 žliceskuhane jake crne kave, ohlađene

Krema od sira

400 gkrem sira
70 gšećera u prahu
50 mlskuhane jake crne kave, ohlađene
300 mlslatkog vrhnja
2 žlicevode
1 vrećicaželatine u prahu

Priprema

1 Napravite podlogu

Pomiješajte mrvljeni keks, kakao, otopljeni maslac i kavu dok se ne sjedine, a zatim utisnite na dno kalupa za tortu promjera 20 cm koji ste obložili papirom za pečenje.


Stavite u hladnjak da se ohladi, a za to vrijeme pripremite kremu od sira.


2 Pripremite kremu

Električnim mikserom miješajte krem ​​sir, šećer i kavu dok se ne sjedine i nestanu sve eventualne grudice. Stavite na stranu, pa u velikoj zdjeli istucite hladno slatko vrhnje dok se ne pojave čvrsti vrhovi.


U manji lonac ili džezvu ulijte vodu i usipajte želatinu u prahu, pa ostavite par minuta da nabubri. Zatim rastopite na vrlo laganoj vatri, ne smije zakuhati, već se tek polako rastopiti kako bi se mogla umiješati u kremu.


Umiješajte želatinu u smjesu od krem ​​sira i hitrim pokretima sjedinite, pa sada dodajte i tučeno slatko vrhnje.


3 Složite cheesecake

Izvadite podlogu od keksa iz hladnjaka, ravnomjerno rasporedite nadjev za cheesecake, pa sve skupa vratite u hladnjak i ostavite da se stisne, najbolje preko noći. Idući dan maknite kalup, režite i poslužite, idealno uz šalicu kave.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.