Prvo lim za kuglof dobro premažite maslacem pa pospite bogato krušnim mrvicama. Lim takav stavite u hladnjak da odstoji dok pripremite ostale sastojke.
Gnijezdo je napravljeno od štapića s kikirikijem koje sam samo umočila u 50 g čokolade istopljene na pari s 1 žlicom ulja. Onda sam štapiće izlomila na različite veličine i posložila na papir za pečenje u obliku gnijezda. Hladilo se u hladnjaku sat vremena pa sam gnijezdo stavila na pečeni kuglof.
Istopite bijelu čokoladu na pari i dodajte maslac. Istucite bjelanjke u snijeg pa dodajte šećer i miksajte dok se ne istopi šećer.
Dodajte kikiriki samljeven u sjeckalici (ne baš sve do kraja, ljepše je kad ostanu krupniji komadići kikirikija). Sjedinite pa prosijte škrob, brašno i prašak za pecivo. Špatulom umiješajte bjelanjke, kikiriki i brašno u smjestu otprilike gustoće pudinga.
Napraviti karamelu od 6 žlica šećera koji se prvo istopi, pa mu se doda 100 ml mlijeka. Kad se sjedine šećer i mlijeko, onda se u karamelu dodaju žumanjci, žlica škroba i 50 ml mlijeka. Još se sve ukuha u gustu kremu.
Smjesa za kuglof i karamela trebali bi biti iste strukture kako vam karamela ne bi potonula na dno ili isplivala na vrh.
Slažete na lim od kuglofa prvo 1/2 smjese za kuglof pa stavite karamelu. Onda na karamelu stavite i drugu polovinu smjese za kuglof.
Sve zagladite i pecite 30 minuta u ugrijanoj pećnici na 180°C. Ostavite kuglof da se ohladi pa ga onda okrenite i lupkajte lim kuhačom da se kuglof odvoji od lima.
Dekorirajte istopljenom bijelom i crnom čokladom i komadićima kikirikija.
Dodajte čokoladno gnijezdo na vrh i ukrasite čokoladnim jajima ako ćete pripremati ovo za Uskrs.