Pripremite pećnicu i zagrijte je na 200 °C. Kalup za kolač premažite maslacem i lagano pobrašnite.
U zdjelu stavite brašno, šećer, sol i komadiće maslaca, a u mlakom mlijeku u posebnoj posudi otopite razmrvljeni kvasac.
Postupno dodajte mlijeko u brašno i mijesite dok tijesto ne postane glatko i elastično, da se odvaja od rubova zdjele.
Pokrijte krpom i ostavite da se diže najmanje sat vremena.
Nakon što se tijesto digne, premijesite ga i razvaljajte na pobrašnjenoj površini.
Stavite ga u pripremljeni kalup, lagano pritisnite uz dno i rubove. Pokrijte i pustite da odstoji još 15 minuta.
Maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom, a zatim dodajte jaja i prstohvat soli. Umiješajte sir, prašak za puding, limunovu koricu i bademe, promiješajte i smjesu rasporedite preko tijesta.
U posudi izmiješajte jaja, šećer, maslac, škrob i rakiju. Stavite posudu nad lonac s vrućom vodom i kuhajte na pari.
Miješajte dok smjesa ne postane gusta i pjenasta - gotovo do vrenja. Maknite s vatre i nježno prelijte preko sloja sira.
Pecite oko 45 minuta na 200 °C, dok kolač ne dobije zlatnožutu boju.
Ostavite kolač da se potpuno ohladi u kalupu – idealno je ako prenoći u hladnjaku. Režite tek kad je potpuno ohlađen.