Snickers kuglof

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Snickers kuglof
Snickers kuglof
Snickers kuglof
Oduševit ćete sve goste za Uskrs s ovim čokoladnim kuglofom, a vrlo je jednostavan za napraviti. Prava zvijezda blagdanskih slastica će biti upravo ovaj desert.

Sastojci

Broj porcija
8
6-6 bjelanjaka i žumanaca
-100-100g šećera
-150-150g maslaca
-150-150g kiselog vrhnja
-150-150g kikirikija
-1prašak za pecivo
-200-200g kukuruznog škroba
-100-100g brašna
-100-100g bijele čokolade
-100-100g čokolade za kuhanje
-100-100g štapića sa kikirikijem

Priprema

1 Pripremite kalup

Prvo lim za kuglof dobro premažite maslacem pa pospite bogato krušnim mrvicama. Lim takav stavite u hladnjak da odstoji dok pripremite ostale sastojke.


2 Napravite "gnijezdo" ako pripremate ovo za Uskrs

Gnijezdo je napravljeno od štapića s kikirikijem koje sam samo umočila u 50 g čokolade istopljene na pari s 1 žlicom ulja. Onda sam štapiće izlomila na različite veličine i posložila na papir za pečenje u obliku gnijezda. Hladilo se u hladnjaku sat vremena pa sam gnijezdo stavila na pečeni kuglof.


3 Pripremite smjesu za kuglof

Istopite bijelu čokoladu na pari i dodajte maslac. Istucite bjelanjke u snijeg pa dodajte šećer i miksajte dok se ne istopi šećer.


Dodajte kikiriki samljeven u sjeckalici (ne baš sve do kraja, ljepše je kad ostanu krupniji komadići kikirikija). Sjedinite pa prosijte škrob, brašno i prašak za pecivo. Špatulom umiješajte bjelanjke, kikiriki i brašno u smjestu otprilike gustoće pudinga.


4 Pripremite karamelu

Napraviti karamelu od 6 žlica šećera koji se prvo istopi, pa mu se doda 100 ml mlijeka. Kad se sjedine šećer i mlijeko, onda se u karamelu dodaju žumanjci, žlica škroba i 50 ml mlijeka. Još se sve ukuha u gustu kremu.


Smjesa za kuglof i karamela trebali bi biti iste strukture kako vam karamela ne bi potonula na dno ili isplivala na vrh.


5 Ulijte u kalup

Slažete na lim od kuglofa prvo 1/2 smjese za kuglof pa stavite karamelu. Onda na karamelu stavite i drugu polovinu smjese za kuglof.


6 Ispecite

Sve zagladite i pecite 30 minuta u ugrijanoj pećnici na 180°C. Ostavite kuglof da se ohladi pa ga onda okrenite i lupkajte lim kuhačom da se kuglof odvoji od lima.


Dekorirajte istopljenom bijelom i crnom čokladom i komadićima kikirikija.


7 Uskrsna dekoracija

Dodajte čokoladno gnijezdo na vrh i ukrasite čokoladnim jajima ako ćete pripremati ovo za Uskrs.

Kap Maslinova Ulja
Kap Maslinova Ulja
Mediteranska kuhinja