Pita s mladim lukom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pita s mladim lukom
Pita s mladim lukom

Kada jedemo mladi luk, zeleni dio obično završi u smeću. No vrlo je ukusan i hranjiv pa evo jedne ideje kako ga iskoristiti.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

400 gglatkog brašna
sol
mlaka voda

Nadjev

1kiselo vrhnje
1jaje
zeleni dio mladog luka
sol
papar

Priprema

1 Napravite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i pustite da odstoji oko pola sata. Pokrijte prozirnom folijom.


Na pobrašnjenoj površini malo razvaljajte tijesto, nauljite ga i pustite da opet malo odstoji. U međuvremenu pripremite nadjev.


2 Napravite nadjev

U posudu stavite kiselo vrhnje, jaje, začine i sitno narezani luk i dobro promiješajte.


Tijesto razvucite rukama, otkinite deblje krajeve, malo pouljite i po tijestu rasporedite nadjev.


3 Ispecite

Tijesto zarolajte s jedne i druge strane. Pitu stavite u nauljenu tepsiju, još malo nauljite i pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta. Vruću pitu malo poškropite vodom.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶