Rižini rezanci u spicy crvenom umaku

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Rižini rezanci u spicy crvenom umaku
Rižini rezanci u spicy crvenom umaku
Rižini rezanci u spicy crvenom umaku
Rižini rezanci u spicy crvenom umaku

Što reći, ovo je jedno prefino i definitivno jednostavno jelo koje svakako preporučujem u ljetnim danima. To što je bezglutensko čini ga još zanimljivijim. Ljutinu naravno prilagodite svojem nepcu!

Sastojci

Broj porcija
4
100 gsvinjetine narezane na kockice
1mrkva
3paprike, crvena, žuta i zelena
1veći, mekši paradajz
3 žliceulja
2 dclpasirane rajčice
250 grižinih rezanaca
soya umak
Vegeta, papar, češnjak
chilli prah
1 žlicašećera
crvena paprika slatka i ljuta
Napomena: Svo povrće narežite na kockice.

Priprema

1 Izrežite meso i povrće

Povrće i meso izrežite na kockice. Pripremite tavu.


2 Dinstajte na tavi

U woku (ili dubljoj tavi) zagrijte ulje i prepecite kocke mesa. Kocke mesa stavite sa strane, pa ubacite luk i povće. Ostavite da se dinsta dok luk ne zastakli pa vratite meso u tavu. Dodajte začine. Dodajte soya umak po vlastitom ukusu, okvirno 5-6 žlica.


3 Skuhajte rezance

Zavrijte vodu i ubacite rižine rezance na nekoliko trenutaka.


4 Pomiješajte rezance s umakom

U umak dodajte pasiranu rajčicu i 1 dcl vode u kojoj su se kuhali rezanci. Ubacite rezance i dobro promiješajte. Kada rezanci upiju tekućinu, jelo je gotovo.

Pričekajte trenutak pa poslužite uz salatu.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️