Crumble s borovnicama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Crumble s borovnicama

Crumble prema receptu zagrebačke slastičarnice Amelie. Crumble funkcionira s voćem po izboru, to mogu biti i višnje, marelice, maline, šumsko voće...

Sastojci

Broj porcija
2
100 gmaslaca
100 gbrašna
70 gzobenih pahuljica
80 gšećera
1 paketićvanilin šećera

Priprema

1 Zamijesite mrvičasto tijesto

Otopite maslac i dodajte ga u posudu s brašnom, šećerom i zobenim pahuljicama. Rukama zamijesite mrvičasto tijesto.


2 Pripremite voće

Voće po izboru operite, očistite, narežite i pomiješajte s vanilin šećerom.


3 Napunite kalupe za pečenje

Pripremite okrugle, male keramičke kalupe za pečenje, u njih posložite voće, te ga prekrijte mrvičastim tijestom.


4 Pecite

Crumble pecite na temperaturi od 200°C, 20-30 minuta, dok ne postane hrskav.


Idealno poslužiti još toplo, s kuglicom sladoleda od vanilije.