Mirine rum-kocke

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Mirine rum-kocke by Mira Zvijerac Mira Zvijerac
Mirine rum-kocke by Mira Zvijerac Mira Zvijerac

Još jedan hit recept pronašli smo u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, i to onaj za sočne rum-kocke naše čitateljice Mire Zvijerac.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

4jaja
250 mlšećera
5 žlicaruma
1vanilin šećer
300 mljogurta
250 mlulja
400 mloštrog brašna
5 žlicakakaa
1prašak za pecivo
1 prstohvatsoli

Preljev

250 mlmlijeka
100 mlšećera
4 žliceruma

Glazura

300 mlslatkog vrhnja
250 gmliječne čokolade
5 žlicaruma

Priprema

1 Napravite biskvit

Izmiksajte jaja i šećer da nastane pjenasta smjesa. U to dodajte ostale sastojke, izmiksajte da ne bude grudica i stavite u lim za pečenje koji ste lagano nauljili i pobrašnili.


Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.


2 Prelijte

Za preljev sve otopite na laganoj vatri. Mlaki pečeni biskvit prelijte mlakim preljevom.


3 Pripremite glazuru

Na pari otopite sastojke za glazuru. Umjesto mliječne, slobodno koristite tamnu čokoladu.


4 Ohladite

Kad kolač prelijete glazurom, ostavite da se dobro ohladi - par sati ili još bolje, preko noći.

Napomena

*sve su mjere u ml, pa vam ne treba vaga, a početna količina je za lim za pečenje dimenzija 36x26 cm.