Couscous hladna salata s grožđicama, bademima i maslinama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Couscous hladna salata s grožđicama, bademima i maslinama

Dobar, hladni recept, idealan za vrućine.

Sastojci

Broj porcija
4
300 gcous cousa ili pšenične krupice
1 žličicasoli
1 žlicamaslinovog ulja
120 ggrožđica
150 gmaslina narezanih na kolutiće
100 gtostiranih i nasjeckanih badema
pola čaše maslinovog ulja
5 žlicaocta
½ žličicebosiljka

Priprema

1 Pripremite cous cous i grožđice

Napunite lončić vodom, neka uzavre. Ugasite vatru pa stavite cous cous, sol i maslinovo ulje i ostavite da nabubri. Voda mora biti 2 prsta iznad razine cous cousa tako da se nakon 20 minuta potpuno upije. Nabubrenu krupicu premjestite iz lončića u veću zdjelu. Grožđice namočite u vodi na 30 minuta.


2 Umiješajte ostale sastojke

Procijedite grožđice i umiješajte u salatu zajedno s maslinama i bademima.


3 Začinite

U manjoj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, ocat i bosiljak i time začinite salatu. Sve stavite na hlađenje u hladnjak. Salata je najbolja idući dan.