Didov kruh

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Didov kruh

Recept zagrebačkog lanca craft pekarnica Bread Club, za njihov popularni Didov kruh. Recept je iz njihove knjige po nazivu "Starter" koja objašnjava teorijsku pozadinu svih procesa fermentacije i pripreme tijesta.

Sastojci

Broj porcija
8
400 gmanitoba brašno Casillo (
10 gintegralno brašno Casillo
97 gstarter
290 gvoda
8 gsol
Napomena: Voda za zamjes = 261g, voda za bassinage = 29g

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Pomiješajte obje vrste brašna, dodajte vodu i pričekajte da se odvije proces autolize. U tijesto dodajte starter, sol i vodu za bassinage u nekoliko navrata.


2 Ostavite da fermentira

Ostavite da fermentira u masi i preklapajte svakih sat vremena.


3 Oblikujte tijesto

Tijesto oblikujte i prebacite u košaricu za proofing u kojoj će fermentirati na sobnoj temperaturi ili usporenom metodom u hladnjaku.


4 Pecite

Ugrijete pećnicu i/ili gusani lonac i pecite 40 do 60 minuta.





Autoliza: 2 h (minimalno 30 min), sobna temperatura

Fermentacija u masi: 4 sata

Druga fermentacija (sobna temperatura): 3 do 4 h

Druga fermentacija (usporena u hladnjaku): 8 do 12 h ili preko noći

Pečenje: 20 min 240 °C, 20 min 220 °C, po potrebi dodatno 20 min na 200 °C


97,5% Manitoba brašno

2,5% integralno brašno

24% starter

72% voda

2% sol

Napomena

Bread Club