Pomiješajte obje vrste brašna, dodajte vodu i pričekajte da se odvije proces autolize. U tijesto dodajte starter, sol i vodu za bassinage u nekoliko navrata.
Ostavite da fermentira u masi i preklapajte svakih sat vremena.
Tijesto oblikujte i prebacite u košaricu za proofing u kojoj će fermentirati na sobnoj temperaturi ili usporenom metodom u hladnjaku.
Ugrijete pećnicu i/ili gusani lonac i pecite 40 do 60 minuta.
Autoliza: 2 h (minimalno 30 min), sobna temperatura
Fermentacija u masi: 4 sata
Druga fermentacija (sobna temperatura): 3 do 4 h
Druga fermentacija (usporena u hladnjaku): 8 do 12 h ili preko noći
Pečenje: 20 min 240 °C, 20 min 220 °C, po potrebi dodatno 20 min na 200 °C
97,5% Manitoba brašno
2,5% integralno brašno
24% starter
72% voda
2% sol