Bucatini all'Amatriciana

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Bucatini all'Amatriciana

Jedan od 4 klasična rimska umaka, s planine Amatrice. Tradicionalno se koristi guanciale koji se možda teže nađe pa je najbliža zamjena za to nešto masnija istarska panceta. Bucatine zbog jednostavnosti možete zamijeniti debljim špagetima, ali za pecorino nema zamjene. Savršeno jednostavno jelo.

Sastojci

Broj porcija
2
130 gguanciale (ili masnije pancete)
100 gpecorino sira
250 gpelata

Priprema

1 Pripremite pancetu

Pancetu narežite na kockice (ne premale) ili trakice, stavite ih u hladnu tavu, pa na vatru kako bi se masnoća otopila.


2 Pripremite sir

Naribajte sir što sitnije.


3 Pripremite pelate i dovršite umak

U blenderu usitnite pelate i dodajte ih u tavu kada panceta postane hrskava, ne stavljajte sol.


4 Kuhajte tjesteninu

Kada se umak počinje zgušnjavati, stavite kuhati tjesteninu. Minutu prije nego što je tjestenina kuhana, šalicom ugrabite malo vode od kuhanja, pa dodajte u umak ako će biti potrebe.


5 Dovršite umak

Tjesteninu stavite u umak, miješajte i dodajte većinu sira, a ako vam je umak previše gust, dodajte malo vode koje ste odvojili od kuhanja tjestenine.