Katina savijača sa smokvama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Katina savijača sa smokvama

Recept čitateljice, za bogatu savijaču sa smokvama.

Sastojci

Broj porcija
5
2lisnata tijesta
100 gmljevenih oraha
100 gnasjeckanih oraha
100mljevenih badema
100 gnasjeckanih badema
1 vrećicagrožđica
500 gsmokava
3 vrećicevanilin šećera
cimet
20 gmaslaca
3jaja
šećer u prahu

Priprema

1 Razvucite tijesto

Razvucite ili razvaljajte tijesto.


2 Pripremite grožđice

Dobro operite grožđice i namočite ih u maraskinu, amaru ili grand marnieru.


3 Pripremite smokve

Nasjeckajte smokve, prodinstajte ih na maslacu i začinite cimetom i vanilin šećerom, dok ne omekšaju.


4 Napravite smjesu

Pomiješajte sve da se sjedini i rasporedite po lisnatom tijestu. Polovicu nasjeckanih oraha i badema ostavite za posipanje).


5 Formirajte u lisnato tijesto

Zarolajte lisnato tijesto, izrežite ga u koso prije pečenja, zalijte razmućenim jajima i posujte nasjeckanim orasima i bademima.


6 Pecite

Pecite na 190-200 stupnjeva dok lisnato ne dobije zlatnu boju. Kad se ohladi, posujte šećerom u prahu.